top of page
Biografie Guido Huider

Biografie

Geboorte

Op 16 december 1987 werd ik in de plaats Heerhugowaard geboren. Na mijn 17 jaar oudere zus, 16 jaar oudere broer en mijn 14 jaar oudere broer, was ik (behoorlijk wat jaren later) het 4e kind dat in ons gezin geboren werd. Even later kreeg ik er zelfs nog een jonger broertje bij, waar ik 2 jaar mee verschil.

 

Toen mijn jongere broer en ik wat ouder werden, waren onze oudere broers en zus al veel buitenshuis te bekennen. Ik ben over het algemeen voornamelijk in Heerhugowaard opgegroeid, maar tijdens mijn kinderjaren hebben we ook een korte tijd in Amsterdam en zelfs even in Nijmegen gewoond. 

 

Basisschool

Eenmaal terug in Heerhugowaard, ging ik naar de Montessori School. Een school waar kinderen

meer vrijheid krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Dit bleek al snel een goede keuze, omdat ik al vanaf groep 3 opvallend veel aan het tekenen was! De jaren hierop werd ik steeds beter en wilde ik steeds meer mijn creativiteit kwijt. Terwijl anderen hun topografie op een normale manier leerden, tekende ik steeds de hele kaart tot in detail na en schreef ik de namen er gewoon bij. 

 

Vmbo 

Uit de toetsen die ik moest maken kwam havo advies, maar desondanks stuurden mijn ouders mij naar het vmbo. "Je kunt beter iets lager beginnen en steeds hogerop klimmen, dan andersom" zeiden ze. Vanaf het begin wist ik al dat ik verder wilde in alles wat met ontwerpen te maken had. Aan het eind van het vmbo leverde ik mijn profielwerkstuk in, die (hoe kan het ook anders) over architectuur ging. Hier heb ik toen een 9 voor gehaald.


Mbo

Om mijn creativiteit een goede basis te geven ben ik vervolgens naar het Horizon College gegaan, waar ik een MBO BOL-4 opleiding bouwkunde ben gaan volgen. Hier deed ik veel ervaring op met het maken van allerlei projecten. Ook leerde ik door middel van stages, hoe mijn ontwerpen in de praktijk uitgevoerd zouden gaan worden. Om eerder naar het Hbo te kunnen, ben ik vervolgens met twee anderen een versneld traject gaan volgen, waardoor we onze eigen projecten moesten schrijven en hier zelf competenties aan moesten verbinden. 

 

Omdat later bleek dat halverwege instromen bij het Hbo eigenlijk nog niet zo soepel zou verlopen als gedacht en we dan wederom onze eigen projecten moesten gaan schrijven, besloten we hiervan af te zien en onszelf een half jaar vakantie te gunnen. Dit resulteerde in een lange onvergetelijke reis met z'n drieën, door Australië. Dit omdat we alle drie erg houden van reizen en we immers een half jaar over hadden.


Hbo

Eindelijk het echte werk! Na het Mbo ben ik gestart met een Hbo-opleiding bouwkunde, aan de hogeschool van Haarlem. Na een pittig 1e jaar, ging het me de jaren erna steeds beter af. Ik was erg aan het zoeken naar de juiste richting en een goede verhouding tussen tijd en werk. De laatste jaren heb ik die helemaal gevonden en weet ik helemaal welke richting ik op wil gaan! Na zeer succesvolle afrondingen van mijn minors (zie ook de curriculum vitae pagina) ben ik opzoek gegaan naar een afstudeerstage, waar ik mij verder kon verdiepen in de stedenbouw. En die plek vond ik bij de stedenbouwkundige afdeling van de gemeente Haarlem!

 

Na het behalen van mijn diploma werd ik gevraagd om als gebiedsdeskundige freelance werk te blijven verrichten. Om mijn kwaliteiten beter tot hun recht te laten komen heb ik vervolgens Huider Design opgericht.

 

Wordt vervolgd...

bottom of page